Shaanxi Elade baru bahan Technology Co, Ltd
Categories

    Tambah: No.32, Jalan Chuanghui, baru zon perindustrian berteknologi tinggi, Xi'an, China 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Titanium katod dalam pengekstrakan elektrolitik logam

Pengekstrakan elektrolitik logam adalah cara untuk membuat tulen logam yang mengambil tindak balas penurunan ion logam, untuk diekstrakkan dalam elektrolit dalam selepas rawatan pembersihan, letakkan di atas permukaan logam Sdn mempunyai potensi yang tinggi.


Penghasilan logam bukan feros boleh terus diperolehi daripada pengekstrakan logam tulen dengan elektrolisis dan ia boleh melangkau prosedur tengah smelting logam kasar. Dimensionally stabil anodes digunakan dalam proses ini banyak dalam industri penapisan logam. Elektrolitik Metalurgi di dalam industri logam yang basah mempunyai sebahagian besar. Dengan cara ini, logam bukan feros, Zn, Cd, Cu, Mn, Co, Ni, TK dan sebagainya, dihasilkan oleh elektrolitik Metalurgi. Pengekstrakan elektrolitik boleh dijalankan dalam penyelesaian klorida, sulfat dan penyelesaian bercampur klorida dan sulfat.

Penggunaan titanium katod dalam Metalurgi elektrolitik:

Pengekstrakan elektrolitik bukan feros logam boleh dijalankan dalam elektrolit klorida, sulfat elektrolit dan elektrolit bercampur sulfat klorida. Ia memerlukan kestabilan baik katod, rintangan kakisan, jangka hayat yang panjang dan aktiviti yang electrocatalytic yang baik untuk mengurangkan tindak balas katod berbanding voltan potensi dan kereta kebal. Ia adalah sukar untuk memilih bahan-bahan katod sesuai untuk pengekstrakan logam dari elektrolitik Metalurgi. Dalam kebelakangan ini, titanium katod telah meluas digunakan dalam bidang penapisan logam.

Penggunaan Metalurgi elektrolitik:

Pengekstrakan elektrolitik tungsten, nikel, kobalt, mangan, kromium, zink, kadmium

Pengekstrakan elektrolitik Copper tinggi pengekstrakan

Pengekstrakan elektrolitik logam berharga dan pemulihan

Pemendapan tembaga papan litar menggores penyelesaian

Elektrolitik Metalurgi di tiga penyelesaian yang berbeza:

1. elektrolitik pengekstrakan logam daripada larutan klorida

Penyelesaian klorida adalah sebahagian besarnya berlaku pada katod dalam elektrolisis larutan klorida. Salutan titanium katod mempunyai ciri-ciri potensi rendah klorin, kekonduksian elektrik yang baik, rintangan kakisan yang kukuh, hidup lama berkhidmat dan sebagainya. Selepas melakukan pengubahsuaian elektrod, Syarikat Elade lanjut boleh meningkatkan potensi di katod evolusi oksigen dan memanjangkan hayat bekerja katod.

2. elektrolitik pengekstrakan logam dari penyelesaian sulfat

Logam kepada elektrolitik dalam penyelesaian sulfat memerlukan katod dengan ciri-ciri: tinggi electrocatalytic aktiviti, kekonduksian elektrik baik dan lama Perkhidmatan life.Compared dengan katod memimpin Perak, titanium katod mempunyai kekonduksian elektrik yang lebih baik, dan voltan sel boleh dikurangkan dengan 0.5 V. Ia mempunyai ciri-ciri penjimatan tenaga dan pengurangan penggunaan dan junub dari katod produk adalah rendah, dan kualiti produk berkenaan boleh diperbaiki dengan berkesan. Sebagai katod yang tidak larut, ia mempunyai tiada pencemaran alam sekitar dan ia adalah produk yang mesra alam.

3. pengekstrakan logam dari campuran penyelesaian klorida dan sulfat

Apabila sistem campuran elektrolisis klorida dan sulfat berfungsi, katod evolutes klorin dan oksigen di dalam masa yang sama, dan katod adalah dalam keadaan kerja yang lebih mencabar dan ketahanan kakisan bahan adalah lebih tinggi berbanding sistem satu garam. Elade Syarikat membangunkan titanium katod dengan salutan komposit kecerunan yang dibuat untuk penapisan logam dalam penyelesaian bercampur klorida dan sulfat, di bawah keadaan ini, titanium katod menunjukkan prestasi yang baik. Sebagai contoh, dalam pengeluaran cobalt, persekitaran kerja boleh mencapai sehingga 1 tahun, dan pada dasarnya menyelesaikan masalah hakisan.

Hubungi kami
Alamat: No.32, Jalan Chuanghui, baru zon perindustrian berteknologi tinggi, Xi'an, China
Telefon: +86-29-83151667
 Perkhidmatan Faks:86-29-88880927
 E-mel:helen@sxelade.com
Share: