Shaanxi Elade baru bahan Technology Co, Ltd
Kategori produk

    Tambah: No.32, Jalan Chuanghui, baru zon perindustrian berteknologi tinggi, Xi'an, China 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Plumbum dioksida elektrod

Plumbum dioksida elektrod

Shaanxi Elade baru bahan Technology Co, Ltd adalah salah satu pengeluar plumbum dioksida elektrod utama China, dan dengan kilang yang profesional kita yang mampu untuk memberikan anda murah plumbum dioksida elektrod, Pbo2 elektrod dengan kualiti yang baik. Selamat datang ke produk borong dari kami. Titanium berasaskan plumbum...

Shaanxi Elade baru bahan Technology Co, Ltd adalah salah satu pengeluar plumbum dioksida elektrod utama China, dan dengan kilang yang profesional kita yang mampu untuk memberikan anda murah plumbum dioksida elektrod, Pbo2 elektrod dengan kualiti yang baik. Selamat datang ke produk borong dari kami.

Titanium berasaskan plumbum dioksida (Ti/PbO2) katod adalah untuk katod dengan lapisan2 PbO pada substrat Ti. Ia mempunyai rintangan kakisan yang baik, overpotential tinggi untuk tindak balas evolusi oksigen, kuat keupayaan pengoksidaan dalam elektrolisis air, besar semasa ketumpatan, sesuai untuk semua jenis keadaan sistem oksigen Teori evolusi, yang kini telah meluas digunakan dalam penyaduran elektrik, hydrometallurgy, rawatan air sisa, perlindungan Sdn dan bidang-bidang lain.
Ti/PbO2 katod adalah katod logam, kos pengeluaran yang lebih rendah daripada elektrod-elektrod logam Mulia tradisional, contohnya campuran oxide(MMO) logam elektrod, elektrod platinized titanium, dan sebagainya.

 lead dioxide (TiPbO2) electrode


Prestasi yang tinggi:
1. tinggi overpotential bagi tindak balas evolusi oksigen, kuat keupayaan pengoksidaan;
2. boleh digunakan di bawah ketumpatan arus tinggi, kecekapan yang tinggi semasa hayat Perkhidmatan panjang;
3. rintangan kakisan baik, kestabilan tinggi asid kuat H2S04 atau HN03;
4. Ti/PbO2 katod, berbanding dengan elektrod grafit tradisional, mempunyai lebih mudah machining, kekuatan tinggi, ketahanan kakisan yang lebih baik, lebih lama hayat perkhidmatan, penggunaan tenaga yang rendah, tanpa pengembangan dan kupasan berlaku pada elektrod grafit, ada yang tiada risiko peningkatan kandungan karbon dalam barangan logam yang didepositkan pada katod;
5. berbanding dengan katod plumbum tradisional, Ti/PbO2 katod kelebihan terletak di:
(1) kekuatannya lebih kuat, jisim adalah lebih ringan, tidak mudah untuk kecacatan semasa penggunaan, boleh mengekalkan jarak agak tetap elektrod, voltan sel yang lebih rendah, menjimatkan elektrik, kerja-kerja elektrod adalah lebih stabil, mengelakkan kerugian ekonomi yang disebabkan oleh penyelenggaraan yang kerap kepada pelanggan, mengurangkan intensiti tenaga kerja pekerja;
(2) rintangan kakisan kuat, panjang hayat perkhidmatan, penggunaan proses plumbum dioksida pembubaran kadar rendah, pencemaran produk katod adalah sedikit;
(3) mekanisme hakisan Ti/PbO2 katod dan plumbum katod adalah berbeza. Apabila katod plumbum digunakan dalam sistem asid sulfurik, permukaannya menghasilkan lapisan plumbum oksida filem nipis yang boleh memperlahankan hakisan katod. tetapi filem itu longgar, terutamanya digunakan dalam elektrolit yang mengandungi sejumlah kecil ion klorida, filem ini adalah lebih terdedah kepada tercucuk, terhakis dan terkeluar; permukaan terdedah di dalam lapisan terus oxidated dan membentuk filem yang baru, lagi tercucuk, Berbasikal begini, mempercepatkan hakisan katod. Walau bagaimanapun, Ti/PbO2 katod adalah sentiasa kakisan elektrokimia berlaku pada lapisan oksida plumbum di tempat kerja, boleh mengekalkan kadar yang rendah katod kakisan, oleh yang demikian, katod telah agak lama hayat perkhidmatan.
6. berbanding dengan tradisional KPSN elektrod dan elektrod platinum titanium, prestasi Ti/PbO2 katod terletak berhampiran bahawa daripada tradisional elektrod, harga Ti/PbO2 elektrod adalah pelaburan yang lebih murah dan kurang awal, penyelenggaraan adalah mudah.

Lead Dioxide electrode( PbO2 anode)Permohonan bidang
1. hydrometallurgy industri mempunyai beberapa persekitaran kerja elektrolitik, seperti elektrolisis chlorate, sulfat sistem elektrolisis, chlorate dan sulfat yang bercampur-campur sistem elektrolisis. Ti/PbO2 katod digunakan untuk:
(1) dalam sistem asid sulfurik, elektrolitik penyediaan pelbagai logam bukan feros, sebagai contoh, nikel, kobalt, kuprum, zink, mangan, tin, dan lain-lain;
(2) dalam sistem asid sulfurik yang mengandungi sejumlah kecil ion klorida, electrowinning logam bukan feros.
2. dalam penyelesaian asid kuat seperti penyelesaian chromic asid dan sebagainya, penyaduran kromium dan penyaduran kromium sukar untuk tin-percuma lembaran keluli dalam industri keluli dan besi.
3. hasil perchromate, perchlorate, periodate dan lain-lain sebatian organik melalui kaedah elektrolitik.
4. elektrolisis air sisa untuk membuat permintaan oksigen kimia (COD) dan permintaan oksigen biologi (BOD) memenuhi standard pelepasan.
5. elektrokimia aloi.
6. Gantikan katod platinum mahal apabila menghasilkan ozon melalui kaedah elektrolisis.

Kelebihan produk-produk syarikat kami

1. mengambil diperluaskan titanium mesh sebagai asas penting, ringan berat badan, kekuatan tinggi;
2. Ti/PbO2 katod menggunakan Ti mesh substrat boleh mengurangkan rintangan aliran elektrolit, meningkatkan kecekapan semasa, terutama di bawah ketumpatan arus yang tinggi boleh berkesan mencegah katod dari kepanasan melampau.
3. lapisan peralihan sintered dengan formula baru yang meningkatkan kekonduksian katod, meningkatkan kekuatan lekatan salutan dan substrat, berkesan mencegah pempasifan substrat, mengurangkan voltan sel, dan memanjangkan hayat Perkhidmatan katod.
4. menggunakan dadah, komposit penyaduran teknologi dan sebagainya secara berkesan mengurangkan tekanan dalaman daripada lapisan itu, mengelakkan lapisan daripada terjatuh dari digunakan dan meningkatkan kestabilan hidup katod dan perkhidmatan.

Hot Tags: plumbum dioksida elektrod, elektrod Pbo2, China, pengeluar kilang, borong, murah
Barangan yang berkaitan
I want to leave a message
Hubungi kami
Alamat: No.32, Jalan Chuanghui, baru zon perindustrian berteknologi tinggi, Xi'an, China
Telefon: +86-29-83151667
 Perkhidmatan Faks:86-29-88880927
 E-mel:helen@sxelade.com
Share: