Shaanxi Elade baru bahan Technology Co, Ltd
Categories

    Tambah: No.32, Jalan Chuanghui, baru zon perindustrian berteknologi tinggi, Xi'an, China 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Rumah > Berita > Kandungan

Teknologi Sdn perlindungan katod fleksibel

Katod fleksibel boleh dikelaskan kepada dua kategori: linear katod yang berdasarkan teknologi komposit nano pengalir karbon hitam dan katod linear berdasarkan salutan KPSN/Ti. Kedua-dua produk digunakan untuk kagum perlindungan Sdn semasa struktur, seperti ditanam kelapa (gas) talian paip, tangki bawah tanah, bekas petrokimia dan sebagainya untuk memperlahankan hakisan. Katod fleksibel dicirikan oleh pemasangan yang mudah, Kemudahan sokongan yang lengkap dan harga yang berpatutan.

Permohonan termasuk: 1. talian paip penuaan salutan lama 2. Rangkaian paip 3. Tangki simpanan 4. Padang jarak jauh, kecil selari paip 5. Persekitaran resistivity tinggi.

Fleksibel katod yang juga dipanggil katod linear, adalah terutamanya menyelesaikan masalah Sdn perlindungan daripada lapisan penuaan saluran paip yang lama, kini ia digunakan secara meluas dalam perlindungan Sdn paip dan tangki, termasuk paip penghantaran minyak dan gas, saluran paip gas city, bawah tangki menyimpan minyak dan kumbahan menyampaikan pipeline, juga meluas digunakan dalam Metalurgi, industri rawatan air. Dalam biasa bekerja semasa julat, persekitaran kerja boleh mencecah lebih daripada 25years.

Selepas upgrade teknikal 5years dan pembaharuan bekerja, polimer mengadakan yang baru untuk fleksibel katod dibangunkan dan memperolehi paten (No: 20091035969.9). Prestasi diluluskan fungsi ujian dari Pusat Nasional kualiti penyeliaan dan pengujian elektrik wayar dan kabel, parameter teknikal boleh memenuhi standard katod yang fleksibel. Kami mempunyai garis penuh produk katod fleksibel, termasuk serbuk karbon yang mengisi baris.

Fleksibel katod berdasarkan pada Khas Nano pengalir karbon hitam polimer Composite(ELPA series)

Jenis katod fleksibel ini dibuat dengan bahan-bahan polymeric fungsian yang baru, adalah jenis yang ditanam anodes perantaraan yang digunakan oleh kagum semasa perlindungan Sdn. Fleksibel katod polimer berbentuk seperti kabel, dawai tembaga digunakan juju menjadi konduktor, dilindungi polimer menjalankan, kedua-duanya memainkan keluaran semasa, dan juga memainkan peranan dalam kimia tahan karat. Tembaga yang dibuang biji memastikan rintangan rendah, dan pengaliran polimer memastikan ketahanan tinggi untuk menyambung tanah, membuat teras tembaga semasa boleh masuk ke dalam tanah langkah demi langkah.

Untuk membentuk medan elektrik yang seragam, mengisi dengan karbon angin sekitar katod fleksibel boleh meningkatkan persekitaran kerja katod, mengurangkan rintangan bumi, untuk memanjangkan hayat katod. Kekonduksian pengalir polimer dan rintangan kakisan adalah ciri-ciri paling penting dua, juga satu kriteria yang sangat penting untuk operasi normal dan panjang hayat. Kita boleh melalui ujian resistivity kelantangan dan elektrolitik pengukuhan kehidupan untuk mengawal dua parameter ini. Kami juga mendapatkan paten polimer pengalir (paten No: 20091035969.9), projek katod fleksibel kami menang Kebangsaan Sains dan teknologi inovasi dana bagi perusahaan kecil dan sederhana.

Jenis ELPA Data lembaran

Fleksibel katod berdasarkan pada KPSN/Ti salutan teknologi (ELTA siri)

Fleksibel katod jenis ini adalah berdasarkan pada katod KPSN/Ti, tutup dengan pengalir polimer dengan beg angin karbon.

Katod fleksibel merangkumi empat bahagian seperti berikut:

1. berterusan KPSN/Ti dawai

2. berterusan pengalir tembaga yang batin

3. berterusan fabrik jaket

4. coke angin di tempat sekitar kabel katod

Melalui kabel kuasa dan katod dawai KPSN/Ti, menggunakan kaedah yang tertentu jarak sambungan meterai, untuk mencapai tujuan siaran kabel dan penghantaran.

Kabel penghantaran semasa melalui KPSN dawai untuk melepaskan bidang elektrik perlindungan, membentuk anodes bantuan perlindungan katod Komposit. Produk yang mempunyai ciri-ciri berikut

1. rendah rintangan antara KPSN wayar dan kabel.

2. tinggi kebolehpercayaan sambungan

3. perlabelan bahan sambungan mempunyai rintangan kakisan yang cemerlang dan anti-penuaan.

4. disesuaikan Max output semasa

5. ujian sendi yang mengikat.

Kelebihan analisis katod fleksibel dan katod tradisional

Katod bantuan konvensional bawah katil

Hampir 30 tahun pengalaman dalam negeri di wilayah perlindungan Sdn membuktikan bahawa katod tanah cara katil dan lokasi adalah kritikal bagi kejayaan perlindungan serantau Sdn. Jika bawah katil kaedah atau kedudukan pengagihan tidak sesuai, batang paip luar skop perlindungan dan mendekati struktur logam akan intrusively. Kawasan rangkaian paip yang pekat akan gagal untuk melindungi dan kawasan itu akan lebih melindungi.   Konvensional katod perantaraan Sdn serantau tanah katil terutamanya dalam bentuk cetek, mendalam serta katod dan lain-lain.

Katod cetek dikebumikan tanah katil: cetek-katod dikebumikan tanah katil adalah bahawa salah satu atau beberapa anodes yang dipasang bawah tanah di 15 meter mendalam menegak atau melintang untuk perlindungan katod. Ia adalah untuk melindungi struktur dengan satu bentuk geometri, seperti paip jarak jauh tunggal. Katil diedarkan katod cetek boleh digunakan untuk melindungi kawasan stesyen Sdn.

Katod mendalam-baik bawah katil adalah sejenis tanah katil yang menegak pemasangan anodes satu atau lebih banyak dalam mendalam serta lubang bawah tanah (kedalaman biasanya melebihi 15 meter), biasanya digunakan dalam persekitaran keadaan permukaan tanah dengan resistivity yang tinggi atau ruang yang sempit, yang tidak dapat mematuhi katod cetek alasan Ruang pemasangan katil dan katod grounding keperluan rintangan. Katod mendalam-baik bawah katil mempunyai keperluan yang tinggi pada syarat-syarat geologi, bawah tanah air, underground resistivity lapisan tanah dan sebagainya.

Kelebihan katod fleksibel

Fleksibel katod adalah barisan panjang lembut bentuk perantaraan katod yang diliputi oleh kabel katod diperbuat daripada karbon serbuk pengisi. Ia termasuk pengalir polimer, oksida logam dan aloi platinum niobium. Polimer pengalir katod fleksibel generasi pertama, KPSN fleksibel katod adalah generasi kedua produk. Dua jenis katod mempunyai bentuk yang sama serta tujuan tersebut dan kaedah penggunaan, tetapi struktur adalah pada dasarnya perbezaan. Berbanding dengan katod mendalam baik tradisional dan katod diedarkan, fleksibel katod mempunyai kelebihan berikut:

Potensi dan semasa akan diagihkan lebih sekata, mencapai perlindungan yang lebih cekap.

Potensi paip katod diedarkan tradisional - Carta perbatuan

Potensi talian paip selepas katod fleksibel - Carta perbatuan

Sejak katod fleksibel berdekatan dengan objek perlindungan, berlegar pengagihan sekata bersama-sama talian paip dan jalan berturap. Output semasa adalah seragam, perlindungan yang mencukupi semasa boleh ditawarkan walaupun lapisan anticorrosion paip teruk rosak atau terdedah, dan ke atas perlindungan atau perlindungan kekurangan boleh juga dielakkan. Kecil kehilangan kehidupan semasa dan panjang yang bermanfaat untuk mengurangkan output sistem dan menawarkan kecekapan tenaga untuk perlindungan katod.

Tetapi pembahagian tradisional grafit katod dan hadir titanium tiub katod rentetan kesan pengagihan perlindungan oleh sebab itu mereka tidak boleh mengagihkan bersama-sama dengan paip line.

Pembinaan bilik

Fleksibel katod diletakkan bersama-sama dengan paip untuk melindungi paip, ia boleh mengurangkan kehilangan semasa, meningkatkan keberkesanan perlindungan semasa. Angin coke prepackage katod fleksibel boleh simpan langkah-langkah tanam katil katod. Sebagai contoh, menggunakan kabel yang meletakkan peralatan untuk Menguburkan. Penutup luar katod fleksibel adalah lapisan perlindungan kanvas yang anti geseran dan alkali asid-bukti, tidak perlu bimbang tentang memakai dalam pengangkutan, Keselamatan persekitaran kerja sebenar. Ia mempunyai kelebihan yang lebih banyak daripada KPSN salutan katod. Dan fleksibel katod tidak mempunyai impak terhadap bidang Sdn perlindungan apabila ia perlu membina semula atau pengembangan.

Maka ambillah elektrod positif fleksibiliti dengan perlindungan paip merumitkan kerja bersih, ia boleh mengelak masalah "gangguan, perisai". Pada masa yang sama, kesukaran dalam reka bentuk dan perlaksanaan dapat dikurangkan amat, sangat mudah untuk menjamin kejayaan misi kadar untuk pelaksanaan projek. Pada masa ini, yang membawa fleksibiliti yang elektrod dengan perlindungan paip merumitkan kerja-kerja yang bersih adalah satu trend yang positif.   Kerana ia mempunyai banyak ciri-ciri yang tidak dapat ditandingi untuk fleksibiliti elektrod positif, ia akan menjadi halatuju pembangunan dan aplikasi untuk elektrod negatif perlindungan kawasan paip merumitkan kerja bersih.

Hubungi kami
Alamat: No.32, Jalan Chuanghui, baru zon perindustrian berteknologi tinggi, Xi'an, China
Telefon: +86-29-83151667
 Perkhidmatan Faks:86-29-88880927
 E-mel:helen@sxelade.com
Share: